Megjelent A foglalkoztatás és az életminőség javítása családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztésével című felhívás2016. Január 08. 14:59

A Széchenyi 2020 keretében megjelent „A foglalkoztatás és az életminőség javítása családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztésével” című (TOP-1.4.1-15 kódszámú) felhívás.

Forrás:www.palyazat.gov.hu

A gyermekjóléti alapellátásokhoz (bölcsőde, mini bölcsőde, családi bölcsőde), valamint az óvodai ellátáshoz való hozzáférés javítását és a szolgáltatások minőségének fejlesztését szolgáló felhívás fő célja a kisgyermeket nevelők munkavállalásának támogatása, a családok segítése, különösen a leghátrányosabb helyzetű térségekben lévő gyermekek minél korábbi életkorban történő megsegítése. A felhívás a 3 éves kor alatti gyermekek napközbeni elhelyezését és a 3-6 éves gyerekek óvodai elhelyezését támogatja. A felhívás lehetőséget biztosít arra is, hogy az intézményes fejlesztéseken túlmenően (bölcsőde, mini bölcsőde, óvoda-bölcsőde, mint többcélú intézmény) támogatja a rugalmasabb és egyszerűbb működési feltételekkel létrehozható bölcsődei ellátási formákat, így a családi bölcsődét is, annak érdekében, hogy a helyi igényeken alapuló leghatékonyabb megoldást lehessen kialakítani az adott térségben, illetve a településen.

Jelen Felhívásra támogatási kérelmet nyújthatnak be:

a)         Központi költségvetési irányító és költségvetési szervek (GFO 31);

b)         Helyi önkormányzatok és társulásaik (GFO 321, 327);

c)         Országos és helyi nemzetiségi önkormányzatok és társulásaik (GFO 351, 353, 371, 373);

d)        Egyházi jogi személy (GFO 55);

e)         Magyarország területén alapított és itt székhellyel rendelkező, jogi személyiségű civil szervezetek a 2011. évi CLXXV. törvény alapján (GFO 529, 563, 565, 569);

f)         Közalapítvány (GFO 561);

g)         Nonprofit gazdasági társaság, szervezet (GFO 57; GFO 599);

h)         Önkormányzat többségi tulajdonában lévő vállalkozások (GFO 11).

A Felhívás meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg összes elszámolható költség alapon a TOP beavatkozási területén: 37 672 millió Ft.

A támogatási kérelmek benyújtása 2016. március 21-től szeptember 21-ig lehetséges.

Forrás: www.palyazat.gov.hu


Vissza a hírekhez